Sommeren er For Kort til Engangsgriller

Der er ikke nogen tid på året jeg nyder i nær ligeså høj grad, som sommeren. Det er jeg nu også ganske overbevist om, at jeg ikke er alene om: jeg tror de fleste ser frem til det bliver sommer. Det handler ikke kun om, at det typisk er om sommeren man har den længste ferie, selvom det selvfølgeligt hjælper til med at gøre den endnu bedre. For mig handler det primært om, at det gode sommervejr giver mulighed for en masse aktiviteter, som jeg virkeligt nyder at engagere mig i.

En af de bedste sommer-aktiviteter er, i min verden, at grille med venner og familie. Det er essensen af sommer i min familie: at sidde udenfor, under den varme sommersol, og grille mad på vores weber grill. Det er en aktivitet der virkeligt bringer familien sammen, og gør alle i godt humør. Jeg tror det handler om, at man får alle sanserne involveret på én gang. Man mærker solens stråler på éns hud, hører fuglenes sang, dufter det friskklippede græs, smager den lækre grill-mad og ser alle de farverige blomster der er sprunget ud omkring én. Med så mange spændende og positive sanseindtryk er det nærmest umuligt at være i dårligt humør. Helt automatisk slapper man bedre af, får et smil på læberne, og er helt og aldeles tilstede i nuet.

Jeg er dog også ganske opmærksom på, at alle disse sommerglæder ikke er noget, der kommer helt af sig selv. Man er nødt til at arbejde lidt for, at skabe de rette rammer, så sommeren kan nydes fuldt ud. Det er heldigvis ikke en specielt stor eller svær opgave: det gode vejr hjælper os godt på vej, så vi behøver kun at gøre et par ting, der virkeligt bringer det hele sammen.

Det der gør mest ondt på mig, er når jeg ser folk købe engangsgriller henne i supermarkedet. Jeg ved, at de køber en engangsgrill fordi de har et mål, der svarer til mit eget. De ønsker også at sidde udenfor, med nogle mennesker de virkeligt holder af, og nyde sommeren med noget grill-mad. Problemet er, at en engangsgrill fuldstændigt ødelægger oplevelsen.

Uanset hvor mange penge du bruger på en engangsgrill, så vil den aldrig komme i nærheden af at være ligeså god, som den billigste rigtige grill. En engangsgrill tager lang tid om at blive klar, varmer maden på ujævn vis, og bliver alt for hurtig kold igen. Den er ikke særligt behagelig at grille på, og grillmaden bliver bare ikke særligt god. Som jeg ser det, så er sommeren altså for kort til engangsgriller. Køb dig en weber grill, hvis du virkeligt vil nyde at grille om sommeren ? og hvis der ikke er plads til den i budgettet, så køb i det mindste et andet mærke. Alt andet end en engangsgrill.